Oberpfarrkirche Sanct Marien Photographische Aufnahme Hermann Rückwardt. - Rückwardt, Hermann (1845-1919) (Architektonische Studien-Blätter, 1884)
Przedstawia nawę główną kościoła Mariackiego w Gdańsku, widoczna osiemnastowieczna ambona autorstwa Johanna Meissnera oraz organy, ok. 1884 r.