[Afisz. Incipit:] Państwowy Zespół Ludowy Pieśni i Tańca Mazowsze ... ([wydawca nieznany], 1955)
Afisz informujący o występach zespołu Mazowsze 1-3.07.1955 r. w Operze Leśnej w Sopocie. Program w opracowaniu Tadeusza Sygietyńskiego, reżyseria i kostiumy: Mira Zimińska, układ tańców: Eugeniusz Papliński i Jerzy Kapliński, dyrygenci: Stanisław Wysocki i Stefan Żuława.