Panowie z dzielnicy - Tavares, Gonçalo M. (1970- ).; Lipszyc, Michał (tłumacz).; Caiano, Rachel (1977- ).; Świat Książki (Warszawa : "Świat Książki", 2007)
Zbiór sześciu przypowieści filozoficznych.
Tyt. oryg. pierwszego utworu: O senhor Valéry.
Keywords: Proza portugalska -- 1990- -- tłumaczenia polskie