Ex Libris Jan Janów I. Nowakowska-Acedańska. - Nowakowska-Acedańska, Irena (1906-1983) (1948)
Przedstawia w obramowaniu ze stylizowanych gałązek postać w świetlistej aureoli, z rękami skrzyżowanymi na piersi. Napis poniżej: Ex Libris Jan Janów.