Denkmal des Fürsten Blücher zu Berlin. - Eduard Pietzsch & Comp. ([Drezno] : [Eduard Pietzsch und Comp], 1839)
Przedstawia pomnik księcia Gebharda von Blücher, feldmarszałka Królestwa Prus.
Pod polem kompozycji pośrodku tytuł, po prawej: B.III., a po lewej: II.18. Ilustracja drukowana w Borussia. Museum für Preußische Vaterlandskunde Bd. 2 (1839), Lief 18.
Data, wydawca i miejsce wydania na podstawie odnośnika bibliograficznego.
https://digital.ulb.hhu.de dostęp 05.01.2026
Keywords: Pomniki; Berlin (Niemcy ; okolice); Grafika niemiecka; Litografia