[Dworzec "Brama Wyżynna"] [aut. odbitki Karol Nowaliński]. - Nowaliński, Karol (1935- ). (Karol Nowaliński], 1982)
Przedstawia dworzec kolejowy zwany "Brama Wyżynna", na pierwszym planie fragment bastionu Św. Elżbiety, za dworcem widoczna Szkoła Wojenna i fragm. ul. 3 Maja (niem. Promenade), ok. 1890 r.