Gdańsk - Ul. Długi Targ i Ratusz Fot. T. Przypkowski. - Przypkowski, Tadeusz (1905-1977) (Spółdzielczy Instytut Wydawniczy "KRAJ", 1945)
Przedstawia odbudowę Długiego Targu i Ratusza Głównego Miasta w Gdańsku, ok. 1955 r.