Langgasse mit Langgaser Tor und Stockturm nach einem Aquarell v. A. L. Randt, Danzig 1816 / MM. - Muttray, Maria (18..-19..) (1924)
Widok na ul. Długą w Gdańsku, z Bramą Długouliczną (Złotą) - wyk. wg akwareli Augusta Lobegotta Randta (Randt rys. do akwareli wykonał w 1816 r., akwarelę - w 1856 r.).