Langgasse mit Langgaser Tor und Stockturm nach einem Aquarell v. A. L. Randt, Danzig 1816 - Muttray, Maria (18..-19..).; Randt, August Lobegott (1794-1859). ([Gdańsk, 1924)
Widok na ul. Długą w Gdańsku, z Bramą Długouliczną (Złotą) - wyk. wg akwareli Augusta Lobegotta Randta (Randt rys. do akwareli wykonał w 1816 r., akwarelę - w 1856 r.).
Miejsce powst. na podst. działalności artystki. Czas powst. na podst. cytowanej bibliogr.
Schwarz. - 1913
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 20 w. -- widoki; Główne Miasto (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce