Ex libris Leopold Graf Kalckreuth [E. R. Weiss]. - Weiss, Emil Rudolf (1875-1942) (1897)
Przedstawia łopatę wbitą w ziemię, obok paleta z pędzlami, w głębi wśród drzew dach miejscowości, niebo z tęczą i chmurami. Napis u góry: ex libris, u dołu w ramce: Leopold Graf Kalckreuth.