zanim rozpoczniesz wędrówkę szlakiem polskiego wybrzeża obejrzyj koniecznie filmy o gdańsku, portach i kaszubskiej szwajcarii - Szrajber, I. (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1967)
Plakat kolorowy z czarno-białą ryciną przedstawiającą średnowieczny Gdańsk. Nazwisko autora w lewym dolnym rogu.
Data wydania na podstawie odręcznej notatki na plakacie.
Na plakacie dodatkowe informacje: Filmy wyświetlają codziennie od godz. 9.00 rano gdańskie kina "Przyjaźń" i "Kameralne" przy ul. Długiej.
Keywords: Plakaty filmowe -- Polska -- 1945-.; Kina -- Polska -- Gdańsk -- 1945-1970 -- druki ulotne; Film polski; Plakat; Plakaty -- 1945-1990.