Ex Libris Tadeusza Lesznera Tytus Czyżewski. - Czyżewski, Tytus (1880-1945) (1940)
Na stole otwarta księga, obok świecznik z palącą się świecą. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Lesznera, przy lewej krawędzi napis: rys. Tytus Czyżewski.