Ex Libris Tadeusza Lesznera - Czyżewski, Tytus (1880-1945).; Leszner, Tadeusz (1895-1967). ([S. l., 1940)
Na stole otwarta księga, obok świecznik z palącą się świecą. U góry napis: Ex Libris, u dołu: Tadeusza Lesznera, przy lewej krawędzi napis: rys. Tytus Czyżewski.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko aut., technika graf. i data.