Ex Libris T.A.D.E.U.S.Z.A. Borowieckiego Ex Libris / [Adam Młodzianowski]. - Młodzianowski, Adam (1917-1985) (1956)
Drzewo, na jego koronie otwarta książka, po obu stronach pnia postacie: syrena z tarczą i mieczem oraz lew w koronie stojący na tylnych łapach. Na prostokątnym obramowaniu napis: Ex Libris T.A.D.E.U.S.Z.A. Borowieckiego Ex Libris.