Ex Libris T.A.D.E.U.S.Z.A. Borowieckiego Ex Libris - Młodzianowski, Adam (1917-1985).; Borowiecki, Tadeusz (1945- ). (1956)
Drzewo, na jego koronie otwarta książka, po obu stronach pnia postacie: syrena z tarczą i mieczem oraz lew w koronie stojący na tylnych łapach. Na prostokątnym obramowaniu napis: Ex Libris T.A.D.E.U.S.Z.A. Borowieckiego Ex Libris.
Nazwisko artysty i data na podstawie cytowanej bibliografii.
Strona Katalogu Biblioteki Narodowej, 10.03.2022
Keywords: Ekslibrisy -- Polska -- 1945-1970.