Karl Moore. - Sichling, Lazarus Gottlieb (1812-1863) (Druck und Verlag von F.A. Brockhaus in Leipzig, 1859)
Przedstawia sceniczną postać Karla Moore głównego bohatera dramatu Fryderyka Schillera "Zbójcy" (Die Räuber). Mezczyzna przedstawiony w pozycji stojącej, w ujęciu do kolan, lekko zwrócony w prawo, twarzą na wprost, prawą ręką trzyma się pod bok,w lewej, opartej o murek, pistolet skierowany lufą pod brodę. W tle drzewa.