[Schmiede in Ohra] - Hellingrath, Berthold (1877-1954). ([Gdańsk, 1905)
Widok na kuźnię na Oruni w Gdańsku - budynek podcieniowy wykonany w konstrukcji szkieletowej.
Tyt. i data na podst. cytowanej bibliogr., dopis sprzed 1945 roku na interfolium 3r po s. 71.
Miejsce wyd. na podst. życiorysu autora.
Schwarz, Friedrich, Danzig im Bilde, Danzig 1913
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1900-1945 -- w sztuce; Orunia-Św. Wojciech-Lipce (Gdańsk, Polska ; dzielnica) -- w sztuce; Gdańsk (Polska) -- widoki