Lucyna Legut - Złodziej serc : Bajka dla dzieci i dorosłych / Teatr Wybrzeże. (Teatr Wybrzeże, 1961)
Program teatralny premiery w Teatrze Kameralnym w Sopocie 5.01.1961 r. Reżyseria: Stanisław Milski, scenografia: Marian Kołodziej, muzyka: Józef Zawadzki.