[Afisz teatralny. Incipit] Danziger Theater : Dienstag, den 21. September 1830 : Zum Benefize für Herrn Franz Mehling : Zum Fünftenmale: Die Stumme von Portici : Große Oper in 5 Aufzügen : Nach dem Französischen "La Muette de Portici" des Scribe, Musik von Auber, für die deutsche Bühne bearbeitet vom Freiherrn v. Lichtenstein. ([Gdańsk] : [wydawca nieznany], 1830)
Afisz przedstawienia "Die Stumme von Portici. Große Oper in 5 Aufzügen" według Eugène Scribe, w opracowaniu na niemiecką scenę Carla Augusta Ludwiga von Lichtensteina, z muzyką Daniela François Esprita Aubera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
Miejsce wydania na podstawie treści afisza i katalogu historycznego PAN Biblioteki Gdańskiej.
Keywords: Scribe, Eugène -- (1791-1861).; Lichtenstein, Carl August Ludwig von -- (1767-1845).; Auber, Daniel François Esprit -- (1782-1871). -- plakaty; Stadttheater (Gdańsk) -- 19 w. -- druki ulotne; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w; Teatry -- Polska -- Gdańsk -- 19 w. -- druki ulotne