Namaszczenie - Andia, Ysabel de (1937- ); Balter, Lucjan (1936-2010) (1998)
1. Namaszczenie kapłańskie. 2. Namaszczenie królewskie. 3. Namaszczenie prorockie. 4. Namaszczenie Chrystusa. - Namaszczony i namaszczenie. - Namaszczenie sakramentalne. - Namaszczenie duchowe.
Tytuł nagłówkowy.
Keywords: Chrystologia; Teologia katolicka; Artykuł z pracy zbiorowej