Romancero Cygańskie II, Aresztowanie Antonia El Camborio I Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1961)
Przedstawia mężczyznę ujętego od tyłu, 3/4, ze skrępowanymi na plecach rękami, w asyście dwóch innych mężczyzn (widoczne tylko zarysy głów).