Das russische Palais in Danzig - Stellmacher, Gustav (18..-18..). (Danzig : G. Stellmacher, 1843)
Przedstawia widok pałacu konsulatu rosyjskiego na Długich Ogrodach w Gdańsku.
U dołu pod kompozycją informacja o wydawcy, miejscu wydania, autorze i data wydania: Lith. Anst. v. G. Stellmacher, Danzig Langemarkt; n.d. N. gez. u. lith. G. Klein 1843.
U dołu pod kompozycją tytuł: Das russische Palais in Danzig.
Wycinek ilustracji z większego wydawnictwa lub z listownika.
Keywords: Grafika -- Niemcy -- 19 w; Gdańsk (Polska) -- zabytki -- w sztuce