[80 Cartes de Fantasie] / [Gottllieb Kisling]. - Kisling, Gottlieb (1790-1846) (1815)
Przedstawia odbitkę z 10 kartami ze scenami rodzajowymi: 1. sześciu mężczyzn w grupie 2. trzy kobiety lamentujące (?), czwarta leży na ziemi, obok niej lira; 3. trzech muzykantów grających na różnych instrumentach oraz dyrygent; 4. bliskowschodni dostojnik siedzący na siedzisku i palący fajkę, przed nim wazon z kwiatami na stoliku; 5. siedząca tyłem na parapecie okiennym panna, ucząca się nut; pod oknem przchodzacy chłopiec w kapeluszu i z fajką (?), ujęty w popiersiu i z profilu; 6. drzewko pomarańczy (?) w ozdobnej misie 7. ogrodnik podlewający rosliny w doniczkach; 8. dostojnik muzułmański palący fajkę wodną, gdy sługa nalewa mu herbatę do naczynia; 9. kobieta z dzieckiem na kolanach, przed nią anioł ze skrzydłami (?) [karta przekreślona krzyżowo]; 10. dziecko i pies.