[Afisz. Incipit:] Konkurs zespołów artystycznych Związku Młodzieży Polskiej województwa gdańskiego ... (Sopot : [wydawca nieznany], 1949)
Afisz informujący o wydarzeniu w ramach Światowego Tygodnia Młodzieży Demokratycznej, które miało miejsce 26-27.03.1949 r. w Sopocie. Organizator: Teatr Związku Młodzieży Polskiej. Udział wzięły: zespoły szkolne, robotnicze i wiejskie.
Keywords: 1901-2000; 1945-1989; Amatorskie zespoły artystyczne; Sopot (woj. pomorskie); Afisz