Nadepnęłam na węża - Kawakami, Hiromi (1958- ).; Słomka, Barbara (1958- ).; Wydawnictwo Karakter (Kraków : Wydawnictwo "Karakter", 2010)
Zbiór opowiadań.
Nagroda Akutagawy
Keywords: Nowele japońskie -- 1945- -- tłumaczenia polskie