Biomedical Reference Collection EBSCO.
Wiodąca na świecie baza z zakresu medycyny, stworzona w amerykańskiej National Library of Medicinie. W jej skład wchodzą publikacje z zakresu medycyny, stomatologii, weterynarii i nauk pokrewnych.