Ex Libris T. Gudzowskiego - Kuznecov, Ûrij Vasil'evič (1948- ).; Gudzowski, Tadeusz T. (przed 1939- ). (1977)
W owalu na pierwszym planie popiersie mężczyzny w kapeluszu ze strzelbą, w głębi droga, zaorane pola i ptak siedzący na stogu, u dołu napis: Ex Libris T. Gudzowskiego. Sygnatura artysty i data w obrębie kompozycji.
Na odwrocie ołówkiem nazwisko artysty i data.
Keywords: Ekslibrisy -- Związek Radziecki -- 1970-2000.