Ex Libris Anita Thys / Schvarzman. - Schvarzman, Mauricio (1947- ). (2016)
Przedstawia figurę Neptuna z gdańskiej fontanny, ze skrzydłami i łukiem, napis u góry: Ex Libris, u dołu: Anita Thys. Pod wyobrażeniem ołówkiem nazwisko aut. i data.