[Afisz. Incipit:] Opowieść o Balladynie Juliusza Słowackiego ... / Państwowa Organizacja Imprez Artystycznych "Artos" Delegatura w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1952)
Afisz informujący o przedstawieniu 16.03.1952 r. Sla Państwowego Teatru "Wybrzeże" w Gdyni. Adaptacja, inscenizacja i reżyseria: Natalia Gołębska.