Współczesne kontestacje osoby Jezusa Chrystusa / Marian Rusecki. - Rusecki, Marian (1942-2012)
1. Teorie mitologiczne. 2. Teorie idealistyczne. 3. Teorie synkretyczne. 4. Teorie symboliczne. 5. Teorie socjalistyczno-socjologiczne. 6. Teorie marksistowskie. 7. Teorie lingwistyczne. 8. Teorie strukturalistyczne.