[Afisz. Incipit:] Zarządzenie. Na podstawie dekretu... zarządzam rejestrację wszystkich mężczyzn i kobiet posiadających obywatelstwo polskie... ([wydawca nieznany], 1947)
Afisz z treścią zarządzenia z 09.09.1947 r. dotyczącego rejestracji ludności wraz z planem stawiennictwa.