[Afisz teatralny] : [Inc.:] 6. Abonnement. No. 4. Heute Sonntag den 5. März 1815 werden wir die Ehre haben zum Erstenmal aufzuführen: Das schwarze Schloß. Oper in 3 Aufzügen, frei nach dem Französischen, von Dr. Schmieder, Musik von d`Alayrac. ([Gdańsk : s.n.], 1815)
Afisz przedstawienia "Das schwarze Schloß. Oper in 3 Aufzügen" w opracowaniu H. G. Schmiedera.
Tytuł nadany przez katalogującego.
W górnej części afisza wizerunek orła pruskiego.
Miejsce na podst. treści afisza i katalogu hist. PAN BG.
Keywords: Schmieder, Heinrich Gottlieb -- (1763-1811).; Dalayrac, Nicolas -- (1753-1809).; Stadttheater (Gdańsk) -- historia; Teatry -- Polska; Afisze -- Polska -- Gdańsk -- 19 w