Etyczne dylematy gromadzenia i opracowania zbiorów bibliotecznych / Zdzisław Gębołyś. - Gębołyś, Zdzisław (1961- ).
Słowa kluczowe: etyka biblioteczna, gromadzenie zbiorów, opracowanie zbiorów, standardy etyczne, wartości etyczne, dylematy etyczne, świadomość etyczna, badania ankietowe.