Lektury szkolne. Cz. 3, Pozytywizm, Młoda Polska (MEGAUS, 2005)
Program zawiera najpopularniejsze lektury, notki biograficzne o ich twórcach oraz omówienia lektur. Możliwość odsłuchania wierszy, powiedzeń oraz aforyzmów, czytanych przez lektora. Program przeszuka bazę dokumentów, w trzech kategoriach (Lektury, Autorzy, Opracowania), szukając w tytułach według słów kluczowych.