Medal Jan Paweł II Katolicki Uniwersytet Lubelski 1983 r. ([Mennica Państwowa], 1983)
Medal. Na awersie: postać papieża Jana Pawła II z klęczącym kardynałem Stefanem Wyszyńskim, po bokach daty1978-1983, u dołu napis Katolicki Uniwersytet Lubelski. Na rewersie: po środku Orzeł w Koronie, u góry na szarfie: Deo Et Patriae, u dołu napis: Veritatem In Caritate Facere.