Medal Jan Paweł II Katolicki Uniwersytet Lubelski 1983 r. - Mennica Państwowa (Warszawa). ([Warszawa] : [Mennica Państwowa], 1983)
Medal. Na awersie: postać papieża Jana Pawła II z klęczącym kardynałem Stefanem Wyszyńskim, po bokach daty1978-1983, u dołu napis Katolicki Uniwersytet Lubelski. Na rewersie: po środku Orzeł w Koronie, u góry na szarfie: Deo Et Patriae, u dołu napis: Veritatem In Caritate Facere.
Miejsce wydania na podstawie siedziby emitenta.
Nazwa wydawcy na podstawie emitenta.
Keywords: Jan Paweł -- II -- (papież ; -- 1920-2005); Katolicki Uniwersytet Lubelski (KUL); 1945-1989; 1901-2000; Medale; Polska; Obiekty trójwymiarowe