Hala Targowa i Baszta Jacek - Nowaliński, Karol (1935- ). (Gdańsk, 1980)
Przedstawia Halę Targową i Basztę Jacek od strony północnej, na pierwszym planie Plac Dominikański przed Halą Targową, około 1988 r.
Autor i tytuł ołówkiem na rewersie. Data według przedstawienia i inwentarza.
Keywords: Fotografie -- Polska -- Gdańsk; Hale targowe -- Europa -- fotografie; Lata osiemdziesiąte (dwudziesty wiek) -- fotografie; Gdańsk (Polska) -- 1970-2000 -- fotografie