Viracocha - biali goście z przestworzy I. Kuran-Bogucka. - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995) (1963)
Przedstawia grupę Indian Ameryki Południowej obserwujących twór na niebie lub statek powietrzny z grupą postaci w środku. Wokół krążące ptaki.