Viracocha - biali goście z przestworzy - Kuran-Bogucka, Irena (1920-1995). ([Gdańsk], 1963)
Przedstawia grupę Indian Ameryki Południowej obserwujących twór na niebie lub statek powietrzny z grupą postaci w środku. Wokół krążące ptaki.
Pod kompoz. ołówkiem ręką aut. tyt., nr odbitki, sygn. i data: Viracocha - biali goście z przestworzy 3/15 I. Kuran-Bogucka 1963. Miejsce wyd. wg działalności aut.