O wierszach Stanisława Barańczaka : przerzutnie i przerzutni przekładanie / Elżbieta Tabakowska. - Tabakowska, Elżbieta (1942- ).
Słowa kluczowe: przerzutnia, zwarcie międzywersowe (run-on), wersyfikacyjna "zmyłka" (versificational garden path), habituacja.