O wierszach Stanisława Barańczaka : przerzutnie i przerzutni przekładanie - Tabakowska, Elżbieta (1942- ). (2015)
Słowa kluczowe: przerzutnia, zwarcie międzywersowe (run-on), wersyfikacyjna "zmyłka" (versificational garden path), habituacja.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronie 131.
Streszczenie angielskie.
Keywords: Barańczak, Stanisław -- (1946-2014) -- krytyka i interpretacja; Przerzutnia; Poezja -- tłumaczenie