[Afisz. Incipit] Komunikat o ubezpieczeniu chorobowym zatrudnionych w gospodarstwach rolnych i leśnych ... / Ubezpieczalnia Społeczna w Gdańsku. ([wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący, że z dniem 1 marca 1948 r. wchodzi w życie ubezpieczenie na wypadek choroby i macierzyństwa.