[Afisz. Incipit] Komunikat o ubezpieczeniu chorobowym zatrudnionych w gospodarstwach rolnych i leśnych ... - Ubezpieczalnia Społeczna (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1948)
Afisz informujący, że z dniem 1 marca 1948 r. wchodzi w życie ubezpieczenie na wypadek choroby i macierzyństwa.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- druki ulotne; Afisze -- 1945-1990.