Wiadukt "Nowoświecki" w Gdańsku : budowa na ukończeniu. (Gdańsk, 1947)
Przedstawia budowę wiaduktu kolejowego na Hucisku i Nowyh Ogrodach (ul. Nowy Świat) w Gdańsku, 1947 rok.
Tytuł pod zdjęciem odręcznie.
Data na podstawie przedstawienia.
Keywords: 1945-1989; 1901-2000; Fotografie; Estakady i wiadukty; Gdańsk (woj. pomorskie); Śródmieście (Gdańsk ; część miasta)