Zniszczenia wojenne Złota Kamienica przy Długim Targu - Lelewicz, Kazimierz (1896-1986). ([Gdańsk], 1946)
Przedstawia ocalały fragment fasady Złotej Kamieniczki, wokół ruiny kamienic, 1946 r.
Tyt. i data ołówkiem pod zdjęciem. Aut. na oprawie albumu.
Zdjęcie naklejone na tekturę o rozm.: 24 x 17 cm.
Keywords: Gdańsk (Polska) -- 1945-1970 -- fotografie