Psychologiczne uwarunkowania podatności na choroby - Dolińska-Zygmunt, Grażyna (1952- ). (2001)
Psychologiczne czynniki ryzyka chorób somatycznych w ujęciu klasyków psychosomatyki; współczesne kierunki badań nad psychologicznymi czynnikami zwiększającymi ryzyko chorób somatycznych.
Tytuł nagłówkowy.
Bibliografia na stronach 187-189.