Ex-libris Jarnuszkiewicz - Jarnuszkiewicz, Jerzy (1919-2005). ([Miejsce nieznane] : [wydawca nieznany], 1943)
Naga para, On po lewej stronie klęczy na jednej nodze, Ona zwrócona do niego, siedzi powyżej po prawej stronie na okrągłym głazie, wyciąga do niego ręce. Na dole po środku inicjały autora.
Na rewersie podpis autora ołówkiem.
Dostępne również w postaci elektronicznej.
Keywords: Jarnuszkiewicz, Jerzy -- (1919-2005) -- ekslibris; Akt (sztuka) -- Polska; Ekslibrisy -- Polska -- 1900-1945.