[Afisz. Incipit:] Inauguracja sezonu operowego wznowienie w nowej inscenizacji opery Stanisława Moniuszki Halka ... - Państwowa Opera i Filharmonia Bałtycka (Gdańsk). (Gdańsk : [wydawca nieznany], 1956)
Afisz informujący o wydarzeniu 21-24.01.1956 r. Gdańsk-Wrzeszcz. Choreografia: Janina Jarzynówna-Sobczak, dekoracje: Józef Kasarab, kierownik chóru: Leon Snarski, kostiumy Andrzej Cybulski, kierownictwo muzyczne, inscenizacja i reżyseria: Zygmunt Latoszewski.
Keywords: Moniuszko, Stanisław -- (1819-1872).; Opera Bałtycka (Gdańsk); 1901-2000; 1945-1989; Balet; Opera (przedstawienie); Gdańsk (woj. pomorskie); Afisz