Ex Libris A. Semsey / Bordás Ferenc. - Bordás, Ferenc (1911-1982) (1968)
U dołu pod stołem siedząca postać oglądająca kartę z grafiką, wyżej ryby płwające wśród wodorostów. Wzdłuż górnej krawędzi napis: Ex Libris A. Semsey. Sygnatura artysty BF w obrębie kompozycji.