Ex libris Maryi Bruchnalskiej : Sine Amore Lux Nequam / [Wanda Korzeniowska]. - Korzeniowska, Wanda (1883-1935) ([wydawca nieznany], 1920)
W podwójnej ramce, łabędzica z pisklakami na tle zachodzącego słońca, u góry dewiza: Sine Amore Lux Nequam, u dołu w ramce napis: Ex Libris Maryi Bruchnalskiej, całość otoczona girlandą gałązek z listkami. Sygnatura artyski W. K. w obrębie kompozycji.